24 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

O’Connor wint negende etappe in de Tour

Ben O'Connor

Ben O'Connor

Pogacar behoudt gele trui in de Tour

De Australiër Ben O’Connor heeft zondagmiddag de negende etappe op zijn naam geschreven. O’Connor kwam solo over de streep in Tignes.

Het was vandaag in deze tweede Alpen etappe enorm slecht weer. De gehele etappe kwam het met bakken uit de lucht. Wout Poels die zaterdag de bollentrui veroverde ging bij de tweede klim van de dag in de aanval en pakte op de Col des Saisies 10 punten. Op de Col du Pré kon Poels niet goed meer meekomen en kwam als zesde over de top. Daarna was het spel voor Poels en de bollentrui over en ging een groepje met O’Connor, Nairo Quintana en Sergio Hiquita voor de ritzege strijden.

In de klim naar Tignes bleek O’Conner het meeste over te hebben en kwam na 21 kilometer klimmen als eerste over de streep. In de groep der favorieten gebeurde er vrij weinig totdat Richard Carapaz de aanval opende. Gele truidrager Tadej Pogacar kon zijn aanval goed pareren en ging daarna zelf er vandoor waardoor Pogacar opnieuw een paar seconden op zijn directe concurrenten uitloopt.

Maandag kunnen de renners in de omgeving genieten van een rustdag. Op de rustdag zijn er traditioneel veel media plichtplegingen, dus het zal een drukke dag gaan worden voor de renners. Ook voor de masseurs want een hoop renners die deze week in de ziekenboeg rondfietsten zullen opgelapt moeten worden omdat de Tour hierna nog twee weken duurt.

Powered by WP Bannerize

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites