Nyck de Vries
Nyck de Vries

Nyck de Vries naar Alpha Tauri

De Vries volgt Gasly op bij Alpha Tauri

Volgend jaar hebben we twee Nederlandse coureurs in de Formule 1. Nyck de Vries gaat rijden voor het team van Alpha Tauri.

Bij Alpha Tauri is de Vries opvolger van Pierre Gasly, die naar Alpine vertrekt. De Vries is na Max Verstappen de tweede Nederlander die volgend seizoen in de koningsklasse van de autosport rijdt.

De Vries kijkt nu al reikhalzend uit naar het F1 seizoen van 2023. “Ik kijk er ontzettend naar uit om volgend jaar voor AlphaTauri te racen”, zei De Vries, die bij AlphaTauri de teamgenoot van de Japanner Yuki Tsunoda wordt.

“Na de Formule 2 is mijn autosportloopbaan iets anders gelopen dan gebruikelijk is, maar de Formule 1 is altijd mijn droom geweest. Ik ben heel dankbaar dat deze droom nu gaat uitkomen.”

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.