Nuis wil over vier jaar nog een keer vlammen in Milaan

In 2026 vinden de olymische spelen plaats in Milaan. In Italië wil schaatser Kjeld Nuis nog één keer vlammen en voor een gouden plak gaan.

Vandaag maakte zijn team Reggeborgh bekend dat het contract van de twee-voudig olympisch kampioen op de 1.500 meter is opengebroken tot en met de spelen in Milaan. Nuis is blij met zijn contractverlenging. “Hoe gaaf is het dan dat we samen een stip op de horizon kunnen zetten en de Olympische Spelen van 2026 als doel nemen. Ik ben blij en trots dat ze me die kans geven.”

Nuis wil in Milaan gaan vlammen op zijn 1.500 meter, maar hij heeft ook ambitie om mee te gaan doen op het onderdeel ploegenachtervolging. “Ik wil heel graag deel uitmaken van een team met Marcel Bosker en Patrick Roest waar we dezelfde tactiek gebruiken als Noorwegen en Amerika deden met het duwen. Ik weet zeker dat wij dat ook kunnen en wil er graag voor trainen”, aldus Nuis.

Ondanks dat Nuis dan 36 is blijft hij ambitieus omdat Ireen Wüst heeft laten zien dat je ook op die leeftijd nog kampioen kan worden. Zij is nu 36, dat is net zo oud als ik over vier jaar in Milaan ben. En als ik nog iets wil, dan is het een olympische titel in Milaan.”

Geef een reactie

/