Nouri gaf De Jong toestemming naar Barça te gaan

Nouri gaf De Jong toestemming naar Barça te gaan

26 maart 2020 0 Door Sportredactie

Het hele programma van DWDD (De wereld draait door) was donderdagavond gewijd aan voetballer Abdelhak Nouri.

Barça

Formule-1-live-stream-gratis

In een zeer emotionele uitzending waren ook voetbalvrienden aanwezig waaronder Frenkie de Jong. De Jong vertelde aan presentator Matthijs van Nieuwkerk hoe hij Nouri bezocht in het verzorgingstehuis, waar het door een hartstilstand getroffen talent toen nog lag. „Ik was op dat moment nog aan het twijfelen waar ik heen moest gaan. Toen zijn moeder FC Barcelona opnoemde, gaf Appie een signaal dat hij het daar mee instemde. Hij deed zijn wenkbrauw omhoog. Dat was een heel mooi moment”, aldus De Jong, die uiteindelijk ook voor Barça koos.

1e team shirt FC. Barcelona 2019-20 – Product met een licentie – Dorsal 21 FRENKIE DE JONG – Adult size L

Ajax

Tijdens een trainigskamp met oranje onder 19 jaar praatte Nouri in op de Jong om naar Ajax te komen toen de middenvelder had besloten om Willem II te verlaten. ’Wat ga je bij PSV doen? Kom gewoon naar Ajax. Dat wordt mooi’, zei hij. PSV meldde zich eerder en lag voor, maar uiteindelijk voelde Ajax beter. Ik had het gevoel dat ik daar eerder in het eerste kon komen.”

De Jong en Nouri maakten op 21 september 2016 in het bekerduel tegen Willem II hun debuut in Ajax 1. Nouri tekende in dat duel voor de 5-1.

Gepersonaliseerde aanpassen voetbal shirt AJAX 2019-2020 (Home&Away) Voetbal Kits voor kinderen volwassen jeugd aangepaste elke naam en nummer