27 maart 2024
Noorwegen Knikkert Nederland Uit Wk Handbal

Noorwegen knikkert Nederland uit WK Handbal

Titelverdediger Nederland ligt uit het WK

Het Nederlandse handbalteam is in de tweede groepsfase van het WK handbal uitgeschakeld. Noorwegen versloeg Nederland met 37-34.

Waar oranje bij het WK van 2019 in Japan met drie nederlagen nog de kwartfinale bereikte was ontzettend knap. Maandagavond verloor het voor het eerst dit WK en direct ligt de wereldkampioen van twee jaar geleden uit het toernooi.

De start was nog hoopgevend omdat Nederland fel startte en zelfs een 12-6 voorsprong nam. De Noorse dames die net als Nederland gezien worden als één van de titelfavorieten kwam daarna beter in het spel en zorgde er voor dat het bij de rust 17-17 stond.

In de tweede helft was het klassenverschil maar klein, maar Nederland keek elke keer tegen een achterstand aan van 1 of 2 punten. De ploeg van bondscoach Monique Tijsterman wist de wedstrijd niet meer te keren waardoor Noorwegen en Zweden naar de kwartfinale gaan.