Noordelijke clubs hebben sneeuwschuivers klaar staan

KNVB bekijkt van uur tot uur of duels door kunnen gaan

Dit weekend gaat er in het noorden van het land een flink pak sneeuw vallen. In Groningen, Emmen en Heerenveen staan de sneeuwschuivers klaar.

Of de wedstrijden die zaterdagavond en zondagmiddag in de eredivisie doorgaan dat zal afhankelijk zijn van het weer. De KNVB gaat de situatie van uur tot uur bekijken. “Het scheelt dat we geen rekening hoeven te houden met publiek wat naar de wedstrijden komt”, zegt de KNVB-woordvoerder. “Maar we letten ook op de veiligheid van spelers, staf en andere betrokkenen.”

De clubs zullen alles in het werk gaan zetten om de velden sneeuwvrij te houden en dan is het hopen dat de bal dit weekend ondanks de verwachte sneeuw gewoon kan rollen. In Groningen waar zondagmiddag FC Groningen – Feyenoord om 14.30 uur op het programma staat houden ze het hoofd koel. “We hebben de sneeuwploeg klaarstaan, maar we kunnen het nu nog niet inschatten”, zegt de club. De veldverwarming staat aan bij Groningen, maar is volgens de woordvoerder ook niet opgewassen tegen heel strenge vorst. “We spelen pas zondagmiddag, eerder zondag zal er contact zijn met de KNVB.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *