Meteen naar de inhoud
Home » Nog dit seizoen drie sprintraces in de Formule 1

Nog dit seizoen drie sprintraces in de Formule 1

Sprintraces vermoedelijk op Silverstone en MonzaEr gaat dit seizoen een verandering komen in de Formule 1. Er komen dit seizoen drie sprintraces waarvan twee in Europa en eentje daar buiten.

Het is nog niet bekend bij welke Grand Prix de sprintraces ingevoerd gaan worden. In de sprintrace die over 100 kilometer gaat zijn ook punten voor de WK-stand te verdienen. De nummer één verovert drie punten, de nummer twee pakt twee WK-punten en de nummer drie schrijft er één bij. De uitslag is bovendien bepalend voor de startopstelling voor de race van zondag. Op vrijdag en zaterdag zijn er vrije trainingen van een uur.

In de wandelgangen gaat het gerucht dat in Europa deze sprintraces zullen gaan plaatsvinden bij de Grand Prix van Silverstone en de Grand Prix van Monza. Aan het einde van het seizoen wil de Formule 1 organisatie ook een sprintrace organiseren bij de Grand Prix van Brazilië. De F1 weekenden met een sprintrace komen er dan ook anders uit te zien.

Sprintrace weekend programmering

Vrijdagochtend: Vrije training 1
Vrijdagmiddag: Kwalificatie voor sprintrace
Zaterdagochtend: Vrije training 2
Zaterdagmiddag: Sprintrace van 100 kilometer
Zondag: De race

Tijdens de openingssessie op vrijdag mogen de coureurs twee bandensets naar keuze gebruiken en tijdens de training van zaterdag nog maar één set. De derde vrije training wordt volgens dit format geschrapt. Met deze opzet moet er vrijdag tijdens de kwalificatie op de zachtste banden worden gereden. Voor de sprintrace zijn twee bandensets naar keuze beschikbaar. Die hoeven niet allebei gebruikt te worden, zoals in de hoofdrace wel het geval is.

Geef een antwoord