Het wereldkampioenschap voetbal, oftewel het WK 2022 zal vanaf 21 november 2022 gespeeld gaan worden in Qatar. De finale is op 18 december, dus dat duurt nog even. Maar met een maand van voetbal voor de boeg, kun je nu al beginnen met de voorpret. Want voor de openingswedstrijd tussen Senegal en Nederland gespeeld wordt, kun jij je nog goed voorbereiden om er echt lekker voor te zitten. Door de hitte in Qatar is het voor ons dus geen voetbalzomer maar een voetbalwinter dit WK. Dit betekent dat je waarschijnlijk WK 2022 niet op het terras gaat kijken maar binnen. Dit kan in een kroeg zijn, maar de verwachting is ook dat veel mensen thuis zullen kijken. 

Wordt jouw huiskamer de plek voor het voetbalfest?

Het WK is zelfs voor mensen die geen sportfans of voetballiefhebbers zijn een moment om mee te genieten. Ook je vrienden die normaal niet kijken kun je prima uitnodigen. Omdat door corona de kans aanwezig is dat je niet met z’n allen in de kroeg past, is je woonkamer tot ‘oranjehuis’ ombouwen het overwegen waard. In dit artikel lees je tips om goed voor de dag te komen en de beste plek te maken om het WK van 2022 te kijken.

TV of beamer kopen?

Dat je een groot scherm moet hebben, staat als een paal boven water. Maar ga je een 8K Ultra HD tv kopen, of is een beamer bestellen de betere keus? De meeste wedstrijden worden ‘s avonds gespeeld en in de winter is het al vroeg donker. Je zult dus met een beamer weinig last hebben van licht van buiten. Wel is het goed om te beseffen dat je bij een beamer de kamer aardig donker moet houden. Hoe feller de lamp van je beamer, hoe meer omgevingsverlichting er kan zijn om toch een mooi beeld te hebben. Met een 8K Ultra HD tv heb je van licht van binnen of buiten geen last, maar heb je altijd perfect beeld. Met 4K beamer aanbiedingen kun je er al een vinden vanaf net boven de 1100 euro. Voor een 4K HD tv van 75 inch zijn aanbiedingen vergelijkbaar. De keus is aan jou.

De beste zitplekken voor voetbal kijken

Zorg voor genoeg zitplekken. Bereid je voor op het WK 2022 thuis kijken met voldoende comfortabele plekken. Als je een comfortabele bank hebt, kun je het niet je gasten of jezelf aandoen om ernaast te zitten op een eetkamerstoel. Het zwembad merk Intex maakt ook opblaasbare hoekbanken. Ideaal om voor deze avond aan te schaffen. Je kunt deze in de aanbieding voor minder dan 150 euro al vinden. 

Nog meer voetbal entertainment 

Een voetbalwedstrijd duurt 90 minuten, en met de voor- en nabeschouwing is het met een paar uur wel klaar. Zeker als er ook vrienden aanwezig zijn die normaal geen sport kijken. De gezelligheid is na 90 minuten nog niet voorbij. Bedenk dus wat je voor en na de wedstrijd gaat doen. Voor de avondwedstrijden kun je prima van tevoren gaan eten met elkaar. Je denkt nu misschien aan een BBQ, maar onthoud dat het winter is. Het zal eerder een kom snert zijn! Na de wedstrijd kun je denken aan gamen, spelletjes spelen of pokeren. Zeker als jij en je vrienden vaker een gokje wagen of tijdens de wedstrijd al geld inzetten, dan kan pokeren daarna een mooie activiteit zijn voor mensen om hun verlies terug te kunnen winnen.

Haal voldoende eten in huis

Eten en sport kijken gaat hand in hand. Bedenk wat je normaal op het terras bestelt met voetbal kijken en maak het zelf of bestel wat lekkers. Altijd goed zijn nacho’s, pizza’s en snack schalen. Maar je kunt ook sushi of wraps maken. Je kunt met vrienden afspreken dat iedereen thuis wat maakt en dat meeneemt. Last but not least; haal voldoende drinken in huis. Vraag wat iedereen lekker vindt en zorg dat je voldoende in huis hebt!

Scroll to top
%d bloggers liken dit: