Sportnieuws

Italiaan Nibali wint voorjaarsklassieker Milaan-San Remo

Vicenzo Nibali, Milaan-San Remo

Nibali blijft peloton net voor in San Remo

SAN REMO – Vicenzo Nibali heeft zaterdag de voorjaarsklassieker Milaan-San Remo gewonnen. Nibali ging er op de beruchte Poggio vandoor en hield op de streep nog net een paar met over op het aanstormende peloton.

Het was de eerste keer dat Nibali Milaan-San Remo op zijn naam schrijft. Het is de derde keer dat hij een ‘monument’ wint. In 2015 en vorig jaar triomfeerde de ‘Haai van Messina’ in de Ronde van Lombardije. Mark Cavendish, die Milaan-San Remo in 2009 won, ging vlak voor de Poggio keihard onderuit. De Brit botste op een paaltje en werd gelanceerd.

Crash Cavendish

Poggio

Op de Poggio versnelden Marcus Burghardt en Jempy Drucker in dienst van hun kopmannen Peter Sagan en Greg Van Avermaet. Het was echter Vincenzo Nibali die als eerste toprenner een aanval plaatste. En hoe: Nibali reed weg en begon met een comfortabele voorsprong aan de afdaling. Matteo Trentin ging alleen in de achtervolging, maar werd met nog drie kilometer te gaan teruggepakt door de achtervolgende groep.

Op het vlakke stuk van drie kilometer kwam het peloton meter voor meter dichterbij maar Nibali wist zijn voorsprong tot op de streep vast te houden. Caleb Ewan won in dezelfde tijd als Nibali de sprint van het peloton. De Australiër hield Arnaud Démare, die in 2015 de sterkste was in Milaan-San Remo, achter zich.

Alexander Kristoff, de winnaar van 2014, kwam als vierde over de streep, vlak voor Jurgen Roelandts. Peter Sagan, die vorig jaar tweede werd achter Michal Kwiatwkoski, moest ditmaal genoegen nemen met de zesde plek.