Sportnieuws Voetbal

Nederlandse profvoetballer Ismail H. beland in de cel

Voetbal

AMSTERDAM – De Nederlandse voetballer Ismail H. (22) wordt verdacht van het plegen van vijf gewapende overvallen in het Belgische Turnhout en omgeving. De 22-jarige speler voetbalde op huurbasis bij Westerlo en wilde terugkeren naar zijn club AS Roma. Het pakte anders uit. In januari ontsloeg de Belgische voetbalclub de talentvolle speler, en nu zit hij in de cel. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

“We hebben hem begin januari ontslagen, na een hele resem van disciplinaire zaken – te laat of helemaal niet komen opdagen op training, ziek zijn zonder doktersbriefje, dat soort dingen”, zegt Wim Van Hove, algemeen raadgever van Westerlo, tegen HLN. Wat de club niet wist, is dat H. betrokken lijkt te zijn bij een vijftal overvallen in België.

In een periode van ruim een maand, beginnend op oudejaarsavond 2017, werden in België zeven overvallen gepleegd. Onder meer casino’s, een tankstation en een supermarkt werden beroofd. De politie denkt volgens de Belgische berichtgeving H. te kunnen linken aan vijf van de zeven zaken.

Ismail H speelde tot en met 2008 bij FC Twente.

Lees nu ook:  Museumplein stroomt snel leeg na nederlaag