Nederlandse darters benaderd om wedstrijden te fixen

Nederlandse darters benaderd om wedstrijden te fixen

Matchfixers zetten in op darts

Zes Nederlandse darters zijn benaderd om wedstrijden te matchfixen. Dat meldt de NOS dinsdagmorgen. De darters werden persoonlijk benaderd. Het Openbaar  Ministerie (OM) is een onderzoek gestart.

Meer dartsnieuws? Lees het nu hier!

Darter Niels Zonneveld werd ook benaderd door een matchfixer die hem via WhatsApp benaderde om hem te gaan sponsoren. “Dat klonk bij mij als een apart verhaal, dus ik vroeg om meer informatie”, vertelt de 22-jarige darter, die in december debuteerde op het WK. Maar de toon veranderde snel. „Het komt erop neer of je een wedstrijd aankomende week expres kunt verliezen voor wat geld. Ik heb al ervaringen met andere darters”, las Zonneveld een volgend bericht voor. „Ik weet niet wie er achter zat, ik heb de afzender geblokkeerd.”

Ook Maik Kuivenhoven werd benaderd door een matchfixer via Instagram. Kuivenhoven werd gevraagd minder 180 scores te gooien dan zijn tegenstander. “Het voelt vreemd, zo’n berichtje. Je wordt toch ergens bij betrokken wat je eigenlijk niet wilt. Je wilt darten en op het WK staan en niet met dit geconfronteerd worden.”

In oktober 2020 werd de Nederlandse darter Wessel Nijman nog voor vijf jaar geschorst wegens matchfixing, omdat hij in mei een vriendschappelijke wedstrijd bewust verloor. “Ik hoop dat andere spelers hebben geleerd van mijn fout als ze in een vergelijkbare situatie komen”, zei de twintigjarige Nijman over zijn schorsing.

Geef reactie

Laat reactie achter