Nederland met 3-0 overwinning op Georgië richting het EK

Nederland met 3-0 overwinning op Georgië richting het EK

Oranje met 3-0 te sterk voor Georgië

Het Nederlands elftal gaat met een 3-0 overwinning op zak tegen Georgië toewerken richting het EK voetbal wat volgende week van start gaat.

Euro 2020 live stream

Oranje wat wederom in een 5-3-2 systeem speelde begon goed aan de wedstrijd, maar na de 1-0 van Memphis Depay (penalty) zakte de ploeg van bondscoach Frank de Boer ver terug. Nederland had wel veel de bal, maar in de omschakeling waren de Georgiërs toch gevaarlijker.

Na rust maakte Nederland snel een doelpunt. Op aangeven van Memphis schoot Wout Weghorst de 2-0 binnen. De spits van VfL Wolfsburg had nog nooit gescoord voor Nederland, de ontlading was overduidelijk zichtbaar. Door de ruimere voorsprong kon Nederland meer risico nemen en daardoor oogde het wat florissanter, al was het geen moment écht overtuigend.

Dat had mede te maken met de gemiste kansen. Memphis kreeg er nog een, net als de ingevallen Donyell Malen. Ryan Gravenberch bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-0, waardoor de overwinning toch nog wat glans kreeg. Ook voor hem was zijn eerste Oranje-doelpunt.

Het oefenen is voorbij voor Nederland. Over precies zeven dagen speelt de ploeg van De Boer de eerste wedstrijd op het EK tegen Oekraïne. Daarna wachten confrontaties met Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Geef reactie

Laat reactie achter