Nations League Sportnieuws Voetbal

Nederland loot Engeland

Nations League uitslagen

Het Nederlands elftal neemt het in de halve finale van de Nations League-eindronde op tegen Engeland. Dat wees maandag de loting in Dublin uit. De andere halve finale gaat tussen Portugal en Zwitserland.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kan bogen op goede statistieken tegen Engeland. Van de vijf competitieve interlands verloor Oranje er slechts één, twee duels eindigden in een gelijkspel en twee keer werd er gewonnen. In maart van dit jaar troffen de twee landen elkaar voor het laatst. Toen werd het 0-1 voor Engeland door een goal van Jesse Lingard.

Oranje plaatste zich voor de ‘Final Four’ van de Nations League door in de groepsfase af te rekenen met de laatste twee wereldkampioenen: Frankrijk en Duitsland. De eindronde wordt in de zomer van 2019 afgewerkt. Portugal en Zwitserland spelen op 5 juni en Nederland en Engeland treffen elkaar op 6 juni. De finale en de wedstrijd om de derde plek worden gespeeld op zondag 9 juni.

De wedstrijden worden gespeeld in het noorden van Portugal. Er wordt een halve finale en de strijd om de derde plek gespeeld in het Estádio D. Afonso Henriques (30.000 plaatsen) in Guimarães. De andere halve finale en de finale worden gespeeld in het Estádio do Dragão van FC Porto, waar plek is voor 50.000 toeschouwers.

In Portugal staat géén direct EK-ticket op het spel, maar er wordt wel gespeeld om eer en een aardige geldprijs. Voor de winnaar ligt zes miljoen euro klaar en de verliezend finalist toucheert 4,5 miljoen euro. De nummer drie en vier incasseren nog altijd respectievelijk 3,5 en 2,5 miljoen euro.