NEC wijkt mogelijk uit naar een ander stadion

Tribune met feestende Vitesse supports stort in

Tribune met feestende Vitesse supports stort in

Onderzoek naar instorten deel tribune NEC stadion

Powered by WP Bannerize

NEC wijkt mogelijk uit naar een ander stadion om te voetballen. Zondag zakte na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse een deel van een tribune in. Een container die onder de tribune stond en de klap opvang voorkwam een ramp.

“Het is voor ons een absolute noodzaak om de veiligheid van iedereen in het stadion te kunnen waarborgen”, aldus algemeen directeur Wilco van Schaik op de site van NEC. “Daarbij houden we alle opties open en moeten we als club nu al met verschillende scenario’s rekening houden. Dat mag iedereen van ons verwachten.”

“Zowel het spelen zonder publiek, wellicht met gedeeltelijk publiek of het uitwijken naar andere locaties passeren daarbij de revue. We wachten de uitkomst van het onderzoek af alvorens we meer informatie kunnen verstrekken.”

De gemeente Nijmegen, die eigenaar van het stadion is, heeft maandag ingenieursbureau Royal Haskoning DHV ingeschakeld om het ingestorte uitvak in het Goffertstadion te onderzoeken. Het bureau deed ook al onderzoek naar het dakdeel van het stadion van AZ, dat in augustus 2019 instortte tijdens een storm. Er waren toen geen mensen in het gebouw.

Het onderzoek van Royal Haskoning moet antwoord geven op de vragen hoe het voorste deel van het uitvak heeft kunnen instorten, of de gehele constructie in het stadion veilig is en wanneer het stadion weer gebruikt kan worden en op welke wijze. Ook volgt een feitenonderzoek naar de stadioninspecties van de afgelopen jaren.

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voetbal nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: