19 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Mounir El Allouchi schiet NAC naar finale play-offs

Mounir El Allouchi

Mounir El Allouchi

FC Emmen gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie

NAC Breda heeft donderdagavond na een spannende wedstrijd tegen FC Emmen de finale bereikt van de play-offs. Na 90 minuten spelen stond het aan de Oude Meerdijk 1-1, maar in de strafschoppenserie trok NAC met 4-3 aan het langste eind.

FC Emmen promoveerde in 2018 naar de Eredivisie en eindigde in de afgelopen seizoenen als veertiende en twaalfde (al werd dat tweede seizoen stopgezet door de coronacrisis). Dit seizoen eindigde de ploeg van Dick Lukkien als zestiende, waardoor het nacompetitie moest spelen.

Michael de Leeuw

Het was al een wonder dat Emmen überhaupt mocht deelnemen aan de nacompetitie. De ‘Rood-Witten’ hadden na 22 speelrondes pas zes punten en nog geen wedstrijd gewonnen. De comeback werd eind februari ingezet, want in de acht wedstrijden daarna werd niet verloren en in totaal achttien punten gepakt.

De ploeg van trainer Dick Lukkien passeerde ADO Den Haag en VVV-Venlo op de ranglijst en wist na de voorlaatste speelronde al zeker dat het niet rechtstreeks zou degraderen. De Drentenaren hadden nog een kans om ook de nacompetitie te ontlopen, maar daar had het puntenverlies van Willem II op de slotdag voor nodig. In de nacompetitie ging het dus alsnog mis.

NAC Breda speelt zondagavond in de finale tegen NEC. De wedstrijd in Breda begint om 18.00 uur.

Powered by WP Bannerize

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites