Sportnieuws Tour de France Wielrennen

Mollema verwacht lastige Tour

Mollema kijkt uit naar mooie bergritten

Bauke Mollema verwacht in 2019 een hele zware Tour de France. Dat zei de Groninger vandaag tegen het AD. ,,Er liggen veel kansen voor klimmers en ik heb ook veel mooie overgangsetappes gezien. Het wordt een lastige Tour.”

Bergen zijn er altijd in de Tour, maar in 2019 wordt er onwijs veel boven de 2.000 meter hoogte gefietst. ,,Zeker in vergelijking met andere jaren”, zegt Mollema. ,,Dat gaat bij mij soms goed, soms minder. Iemand als Valverde heeft meer moeite op hoogte, Kruijswijk is juist vaak heel goed. Het kan zeker een rol spelen. Het begint bij mij in elk geval al te kriebelen met al die mooie bergritten.”

De 31-jarige renner van Trek vindt het mooi dat de eerste bergrit al op dag 6 in het schema is opgenomen. ,,Daar ben ik fan van, dat geeft een andere koers. Dat zorgt in het peloton voor minder stress hebben we vaak in de Giro gezien. Daar ben ik heel blij mee.”