Mollema ergert zich aan motoren in de Tour

Mollema ergert zich aan motoren in de Tour

13 juli 2019 4 Door Sportredactie

Bauke Mollema ergert zich ook in de Tour de France aan de motoren. Volgens de Groninger hebben renners er voordeel van en is het koersverloop oneerlijk.

“In het peloton reden we echt de hele dag en tijdens alle afdalingen achter alle motoren, echt belachelijk. Ik heb al met de jury gepraat onderweg. De televisiemotor rijdt er de hele tijd één seconde voor”, aldus Mollema bij de NOS.

Formule-1-live-stream-gratis

“Dat is in een afdaling een groot verschil. Niet alleen voor de aerodynamica, maar ook omdat je in de afdaling een goed richtpunt hebt. Je ziet aan de remlichten wat voor bocht eraan komt. Echt belachelijk hoeveel harder het peloton daardoor is gegaan.”

Invloed

Mollema baalt ervan dat er ondanks zijn klachten in zowel de Giro als de Tour nog geen actie is ondernomen tegen de motoren.

“Het is jammer dat ze er geen aandacht aan besteden”, zegt hij. “Misschien was het in de kopgroep hetzelfde, dat heb ik natuurlijk niet gezien. Dan zou het hetzelfde zijn voor iedereen, maar dit heeft echt invloed op het koersverloop.”

Giulio Ciccone, ploeggenoot van Mollema bij Trek, verloor zijn gele trui in de pittige achtste Tour-etappe. Julian Alaphilippe reed dinsdag, woensdag en donderdag al in het geel en is nu opnieuw de klassementsleider.