Mogelijk 12 Nederlanders naar WK darts

Darts

Darts

96 deelnemers doen mee aan WK darts

Nederland is waarschijnlijk dit jaar met 12 landgenoten actief op het WK darts in Londen. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen zijn sowieso zeker van deelname op basis van de wereldranglijst.

Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Jan Dekker en Danny Noppert zijn al zeker van kwalificatie op basis van hun prestatie in de Pro Tour. Ook Yordi Meeuwse die de benelux kwalificatie won is zeker van deelname.

Alleen Benito van de Pas, Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort en Jeffrey de Graaf zijn nog niet helemaal zeker. Toch lijkt het er naar uit te zien dat ook dit viertal zich zal kwalificeren.

Nieuwe opzet

In de eerste ronde speelt de top-32 van de opgeschoonde Pro Tour Order of Merit tegen de 32 qualifiers. Dit zal gebeuren in een duel over de best-of-5-sets. De winnaars hiervan spelen in de tweede ronde tegen de top-32 van de wereld, wederom in een duel over de best-of-5-sets.

Vanaf dit punt gaat het toernooi verder in de opzet die we gewend zijn van de afgelopen jaren. In de derde en vierde ronde wordt er gespeeld over de best-of-7 sets. In de kwartfinale gaat het over negen sets, in de halve finale over elf en in de finale over dertien sets.

Aan het WK darts 2019 in Londen doen vanaf dit jaar 96 deelnemers mee. Dat zijn er 24 meer dan in 2018 vandaar dat de opzet veranderd is en de top 32 de eerste ronde vrij is.

[sg_popup id=22890]