Mister PSV Willy van der Kuijlen (74) overleden

Willy van der Kuylen overleden

Willy van der Kuylen overleden

Powered by WP Bannerize

Van der Kuijlen scoorde 311 doelpunten in de eredivisie

Mister PSV, Willy van der Kuijlen is op 74-jarige leeftijd overleden. De topscoorder van de eredivisie aller tijden (311 goals) was al geruime tijd ziek.

Van der Kuijlen is met 308 doelpunten topscorer van PSV en de Eredivisie. In achttien seizoenen droeg de geboren Helmonder ruim 500 keer het shirt van de Eindhovense club, wat hem met recht de titel ‘Mister PSV’ opleverde. Later was hij als jeugdtrainer, assistent-trainer, scout en clubicoon verbonden aan de club.

‘Nooit voelt Skiete Willy zich ergens te groot voor’, aldus PSV. De laatste jaren werd Van der Kuijlen regelmatig ingeschakeld voor de presentaties van de nieuwste aankopen. ‘Zijn belangrijkste handelsmerk blijft voor altijd kappen, schieten, scoren, vooral heel veel scoren; Willy van der Kuijlen is voor altijd Mister PSV.’

Van der Kuijlen werd in 1966, 1970 en 1974 topscorer van de Eredivisie, maar zijn bescheidenheid stond een imposante interlandcarrière bij het Nederlands elftal in de weg. Zo bedankte hij door spanningen met de Ajax-enclave voor het WK in 1974. De teller bleef steken op 22 interlands, waarin Van der Kuijlen zeven keer scoorde.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: