2 maart 2024
Marathon Op Natuurijs

Marathon op natuurijs

In het weekend kans op matige vorst in de nacht

Nog een paar dagen regen en dan… Vanaf het weekend krijgen we winter en is er volgende week kans op een marathon op natuurijs.

Vanaf vrijdag draait de wind langzaam naar het noordoosten en stroomt koudere lucht vanuit Scandinavië ons land in. En omdat het daar flink koud is met lokaal temperaturen van onder de -30 krijgen ook wij in Nederland dalende temperaturen.

Matige vorst

Image

Vrijdag overdag zakt geleidelijk aan de temperatuur overdag van +5 naar +2 en in het noorden en oosten is in de nacht van vrijdag op zaterdag al kans op wat lichte vorst. Zaterdag schommelt het kwik rond 1 graad, maar gaat het in de nacht lokaal wel matig vriezen. Een -5 of -6 is niet uitgesloten.

Na het weekend zien we de temperaturen tot aan woensdag overdag amper boven de nul graden uitkomen en vriest het in de nachten matig. De kans op een marathon op natuurijs op dinsdag of woensdag mag daarom absoluut niet uitgesloten worden.

Vanaf woensdag word het even spannend. Krijgen we weer de westenwinden er in met hogere temperaturen of zet koning winter door? In het weekend meer informatie via Winter in Nederland van Sport in Nederland.

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl