Miedema in topvorm bij Arsenal

Vivianne Miedema wil in de alles beslissende wedstrijd voor een WK ticket voetballen. Dat zei de 22-jarige Drentse dinsdag na afloop van de training.

“Ik heb de afgelopen weken donders goed laten zien waartoe ik in staat ben. Iedereen weet dat ik in vorm ben, bijna elke bal vliegt erin. En ja, als ik bondscoach zou zijn, zou ik spelers op het veld willen hebben die in vorm zijn”, zegt Miedema.

Bondscoach Sarina Wiegman koos tegen Denemarken voor Lineth Beerensteyn en maakte prompt twee doelpunten. ,,Ik ben eigenlijk nog nooit gepasseerd in mijn carrière”, zegt Miedema die van Wiegman de uitleg kreeg dat ze niet helemaal fit was. ,,Het maakt niet uit of ik het daar mee eens was. De bondscoach maakt op dat moment een bepaalde beslissing en daar heb ik geen invloed op. Het enige wat ik kan doen is doorgaan waar ik mee bezig was. Dat heb ik gedaan. Volgens mij nog beter dan daarvoor.”