Messi loodst Argentinië naar WK finale in Qatar

Argentinië bereikt finale in Qatar

Argentinië heeft dinsdagavond mede door een uitblinkende Lionel Messi de finale bereikt van het WK voetbal in Qatar.

De Argentijnen wonnen in de halve finale met 3-0 van Kroatië. De Kroaten begonnen de wedstrijd sterk, maar een kwartier voor rust sloeg de wereldkampioen van 1986 twee keer genadig hard toe.

Messi scoorde in de 34ste minuut vanaf elf meter de 1-0 en nog geen vijf minuten later verdubbelde Argentinië de score toen Alvarez in een flipperkast situatie de bal binnen wist te tikken.

Na rust gingen de Kroaten opzoek naar de aansluitingstreffer, maar sloeg Argentinië twintig minuten voor tijd de bevrijdende 3-0. Messi kreeg het op zijn heupen bediende Alvarez en die zorgde voor de 3-0.

In de finale die zondagmiddag om 16.00 uur gespeeld zal gaan worden zal Frankrijk of Marokko de tegenstander zijn. Deze landen spelen woensdagavond om 20.00 uur tegen elkaar.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.