16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Mayonnade maakt handbalselectie voor Tokio bekend

Handbal Tokio 2020

Handbal Tokio 2020

Nycke Groot met Oranje naar handbaltoernooi in Tokio

Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft vandaag zijn definitieve handbalselectie bekend gemaakt voor de Olympische Spelen in Tokio.

Nycke Groot (33) keert terug in het Nederlandse team. Groot besloot in 2019 te stoppen met het spelen in het Nationale team, maar is van die beslissing terug gekomen. Omdat Groot nog altijd een speelster is van wereldtop niveau heeft Mayonnade besloten om haar op te nemen in de selectie voor Tokio. Alleen Estavana Polman ontbreekt in de selectie wegens een zware knieblessure.

De selectie van Oranje voor Tokio

Lois Abbingh
Debbie Bont
Rinka Duijndam
Kelly Dulfer
Merel Freriks
Nycke Groot
Laura van der Heijden
Dione Housheer
Angela Malestein
Martine Smeets
Inger Smits
Danick Snelder
Tess Wester
Bo van Wetering
Reserves: Larissa Nusser, Yara ten Holte en Kelly Vollebregt

De Nederlandse handbalsters vertrekken op 12 juli naar Japan voor een trainingsstage in Chiba. Acht dagen later neemt de regerend wereldkampioen het in een oefenwedstrijd op tegen Rusland en op 22 juli vertrekt Oranje naar Tokio.

Deze week spelen de handbalsters eerst een drielandentoernooi in eigen land tegen Rusland (vrijdag om 19.00 uur) en Zweden (zondag om 18.15 uur). De wedstrijden worden in de Maaspoort in Den Bosch gespeeld.

Op de Olympische Spelen zit Nederland in een poule met Japan, Zuid-Korea, Angola, Noorwegen en Montenegro. De beste vier landen plaatsen zich voor de kwartfinales. De andere groep telt eveneens zes landen.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites