Max Verstappen wint ook Grand Prix van Steiermark

Max Verstappen wint ook Grand Prix van Steiermark

Verstappen wint met overtuiging in Oostenrijk

Max Verstappen heeft voor de tweede week op rij een Formule 1 race weten te winnen. Verstappen won zondagmiddag in Oostenrijk de Grand Prix van Steiermark.

Verstappen was het hele weekend al snel op de Red Bull Ring in Spielberg en het was dan ook zaterdag geen verassing te noemen dat de coureur van Red Bull Racing zaterdagmiddag de pole position greep.

Verstappen domineert

De 23-jarige Verstappen domineerde van start tot finish zondagmiddag de race. Lewis Hamilton kon Verstappen in de openingfase best wel goed volgen, maar wist het gat met zijn Mercedes naar de Red Bull niet te dichten. Ook niet toen het complete veld naar binnen ging voor de eerste pitstop.

Hamilton kwam van vijf seconden achterstand nog wel terug tot net onder de vier seconden, maar wierp op twintig ronden van het einde de handdoek. De zevenvoudig wereldkampioen pakte in het slot van de race nog wel een extra puntje door de snelste raceronde van de middag te rijden op de Red Bull Ring.

Perez

Sergio Perez had zondagmiddag de hoop om een podiumplaats te kunnen bemachtigen, maar slaagde hier niet in. Perez die lange tijd op een derde plaats reed had een slechte pitstop waardoor hij zijn derde plaats aan Valtteri Bottas moest geven. Bij het wisselen van de medium naar de harde band ging het bij het linker achterwiel mis, waardoor de stop van Perez twee seconden te lang duurde.

Perez wisselde vijftien ronden van het einde nog een keer zijn banden voor een zachtere compound en daarmee kwam hij nog behoorlijk dicht bij Bottas, maar de wedstrijd duurde net een ronde te kort voor Perez om de Fin nog van het podium af te stoten.

Grand Prix van Oostenrijk

De Formule 1 coureurs blijven de komende week in Spielberg want ook volgend weekend staat er weer een Grand Prix op het programma. Dan gaan de coureurs de Grand Prix van Oostenrijk rijden, en ook dan zal Max Verstappen behoren tot één van de kanshebbers om ook die Grand Prix te gaan winnen.

Geef reactie

Laat reactie achter