Max Verstappen heeft zondagavond de Formule 1 Grand Prix van Miami gewonnen. De 24-jarige Limburger pakte nog een bonuspunt door de snelste ronde te rijden.

Verstappen hield in een spannende slotfase waar de safetycar nog op de baan moest Charles Leclerc in de Ferrari af en liep zo acht punten in op de WK-leider. Zijn achterstand op de Monegask bedraagt nu nog negentien punten. Carlos Sainz eindigde als derde en Sergio Perez als derde.

De start van Verstappen die vanaf P3 moest vertrekken was goed want in de eerste bocht had hij Sainz in zijn Ferrari al te pakken. De Nederlander had de snelheid er goed inzitten en kon Leclerc die op dat moment de leiding had goed volgen. In de negende ronde zette Verstappen de aanval in en nam de leiding in handen.

Verstappen reed in het verloop van de wedstrijd steeds verder uit op Leclerc en nam ruim 8 seconden voorsprong. Een safetycar na een crash van Lando Norris tien ronden voor het einde maakte de race nog spannend. Leclerc gooide na de herstart de druk er vol op, kwam een aantal keren in de buurt van de Red Bull, maar Verstappen wist zich naar de overwinning te knokken.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: