Max Verstappen wint Grand Prix van Frankrijk

Max Verstappen wint Grand Prix van Frankrijk

Verstappen loopt uit op Hamilton in WK-klassement

Max Verstappen heeft zondagmiddag in Le Castellet de Grand Prix van Frankrijk op zijn naam geschreven. De 23-jarige Limburger pakte de overwinning na een spannende race in de voorlaatste ronde. De start van Verstappen op Circuit Paul Ricard was niet goed. De coureur van Red Bull Racing was wel goed weg, maar in de eerste bocht had Verstappen wat onder stuur, gleed te ver naar buiten waardoor Lewis Hamilton de leiding in de race kon pakken.

Toch wist de Nederlander gedurende de race wel weer de leiding in handen te krijgen toen bleek dat Verstappen met zijn pitstop net weer voor Hamilton vanuit de pitstraat de baan op kwam. Er ontstond vanaf dat moment een geweldig gevecht. De zevenvoudig wereldkampioen hield de druk op Verstappen die nog een keer besloot om naar binnen te gaan voor een set nieuwe banden.

Verstappen slaat toe in ronde 52

Verstappen moest daarna vol in de achtervolging, maar al snel bleek dat de Limburger veel meer snelheid had dan Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. In ronde 52 van 53 sloot Verstappen aan bij Hamilton en bij de eerste kans met een DRS wist Verstappen Hamilton te passeren. Sergio Perez pakte in de slotronden Valtteri Bottas nog, waardoor Red Bull Racing in de strijd om het constructeurskampioenschap weer extra punten pakte.

Max Verstappen noteerde deze race ook nog een keer de snelste ronde waardoor hij nu met 131 punten aan de leiding gaan in het WK-klassement. Lewis Hamilton heeft 119 punten. Volgende week reist het Formule 1 af naar het Oostenrijkse Spielberg waar de Grand Prix van Stiermarken op het programma staat op de Red Bull Ring.

Geef reactie

Laat reactie achter