17 september 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Max Verstappen wint de Grand Prix van Emilia-Romagna

Verstappen F1 GP Emilia Romagna 2021

Verstappen F1 GP Emilia Romagna 2021

Verstappen na de winst in Imola

Max Verstappen heeft zondagmiddag op circuit Imola de Grand Prix van Emilia Romagna op zijn naam weten te schrijven. Lewis Hamilton eindigde als tweede en Lando Norris als derde.

De tweed Grand Prix van het seizoen zorgde voor de nodige spektakel. Doordat er vlak voor de start regen viel en een gedeelte van het circuit er vrij nat bij lag was het glibberen en glijden voor de coureurs. Verstappen die vanaf P3 vertrok schoot als een komeet uit de startblokken en had  Hamilton in de eerste bocht al te pakken. De Engelsman liep daar wel schade bij op, maar kon zijn weg wel vervolgen.

In de eerste ronde was er direct een code geel toen Nicholas Latifi van de baan vloog. Na zes ronden kon de race worden hervat en kwam Verstappen geen enkel moment in de problemen. Toch bleef het wel oppassen want doordat de baan nog flink nat was glibberden her en der bolides van de baan. Ook Hamilton raakte van de baan en zakte daardoor weg naar de achtste plaats  Halverwege de race vlogen Valtteri Bottas en George Russell van de baan wat voor een code rood zorgde.

Na de herstart kwam Verstappen niet meer in de problemen en kwam met meer dan 20 seconden voorsprong als eerste over start/finish. Hamilton reed van de achtste plek terug naar P2 en wist doordat hij de snelste ronde te noteren Verstappen net voor te blijven in het algemeen klasssment. Hamilton gaat aan de leiding met 44 punten en Verstappen heeft een puntje minder. Over twee weken staat de volgende Formule 1 Grand Prix op het programma in Portimao (Portugal)

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites