20 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Max Verstappen schrijft historie in Monaco

Max Verstappen wint Grand Prix van Monaco

Max Verstappen wint Grand Prix van Monaco

Verstappen wint en neemt leiding over van Hamilton

Max Verstappen heeft in Monaco zondagmiddag opnieuw een stukje historie geschreven. De 23-jarige Limburger won voor het eerst de Grand Prix van Monaco en gaat als eerste Nederlander nu aan de leiding in het WK-klassement.

Verstappen startte in Monaco vanaf de eerste startrij waar Charles Leclerc van pole position zou starten. De Monegask die zaterdag in de kwalificatie zijn auto in de poeier reed stond er niet. Leclerc kon in zijn eigen niet eens starten wegens een kapotte versnellingsbak. Verstappen profiteerde van de mogelijkheid om direct de leiding nemen en deed dat.

Valtteri Bottas wist de Nederlander gedurende de race goed te volgen, maar voor de Fin ging het bij de eerste pitstop helemaal mis toen één band niet los wilde en Bottas de strijd moest staken. Max Verstappen kwam daarna in de race geen enkel moment meer in de problemen en reed de auto heel naar huis. Carlos Sainz eindigde als tweede en Lando Norris als derde. Lewis Hamilton kwam niet verder dan een zevende plaats en is zijn leidende positie in het WK klassement kwijt aan Verstappen.

Speciaal

Max Verstappen liet na afloop weten enorm trots te zijn dat hij de Grand Prix van Monaco heeft weten te winnen. ,,Deze Grand Prix wil je winnen als coureur. Van kleins af aan kijk ik naar de race in Monaco. Als je dan hier staat, is dat wel iets om trots op te zijn”, aldus Verstappen, die nu vier punten meer heeft dan Lewis Hamilton in de strijd om het wereldkampioenschap. ,,Ik kijk ook alweer vooruit, het is nog een lang seizoen, maar laten we op deze manier doorgaan.”

,,Het is heel speciaal om hier te winnen. Voor mij is het zelfs de eerste keer op het podium”, lachte Verstappen. ,,Maar het zijn zoveel rondjes, je moet de focus houden. Je moet de banden in de gaten houden en zorgen dat je een goed gat hebt voor de stop. De anderen gingen eerder naar binnen, dus dat maakte het wat makkelijker. We hadden het aardig onder controle hier.”

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites