Formule 1 Sportnieuws

Max Verstappen met veel vertrouwen naar Monaco

Formule1, Max Verstappen, Red Bull Racing

Verstappen verwacht veel van het raceweekend

Max Verstappen is er heilig van overtuigd dat de Red Bull het dit weekend bij de Monaco Grand Prix het goed gaat doen. Dat zegt de 20-jarige Limburger op zijn eigen website Verstappen.nl

“In Monaco heb je veel trage bochten en is het motorisch vermogen van minder belang Dus dat is in ons voordeel. Mercedes en Ferrari hebben, zodra het gas erop gaat, sowieso altijd meer vermogen. Maar ik denk dat wij over het algemeen een heel goed chassis hebben.”

Omdat het op het smalle stratencircuit van Monaco bijna onmogelijk is om in te halen, is de kwalificatie zaterdag van groot belang. De nummer zes in de WK-stand past daar zijn strategie dan ook op aan.

“Dat is nodig om het verschil te kunnen maken ten opzichte van andere coureurs”, aldus Verstappen. “Iedere rijder denkt hetzelfde. Je moet daarom iets meer risico nemen tussen de vangrails”

“Ik denk dat we nog steeds wel wat tekort gaan komen aan pk’s, zoals je op elk circuit ziet. Maar zo’n groot gat gaat het hier niet zijn. Is het ergens anders vijf tienden, dan is het hier twee tienden. En dat is een werkbare situatie.”

Het raceweekend in Monaco gaat donderdag al van start met de eerste twee vrije trainingen. Vrijdag is bij de Grand Prix van Monaco traditiegetrouw een rustdag.

Zaterdag is de derde vrije training, gevolgd door de kwalificatie om 15.00 uur. De race begint een dag later om 15.10 uur. De race in Monaco is de zesde Grand Prix van het seizoen.Geef een reactie