Formule 1 Sportnieuws

Max Verstappen jaagt Red Bull de vangrail in

Max Verstappen

Verstappen vliegt de bocht uit in tweede vrije training

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training geen tijd op de klok weten te zetten. De Limburger raakte de balans over zijn RB14 kwijt en joeg de Red Bull de vangrail in.

“Ik denk dat ik te snel wilde op de harde band. Ik raakte simpelweg de controle kwijt over het stuur. De manier waarop ik de muur raakte, zorgde er helaas voor dat mijn achterwiel loskwam”, zei hij vlak na afloop van de sessie voor de camera van Sky Sports.

Verstappen moest al na een paar minuten de strijd staken. De winnaar van de Oostenrijkse Grand Prix van vorige week schoot op Silverstone al in zijn eerste ronde van de baan en kwam tegen de vangrail tot stilstand.

“Het is niet ideaal om een hele training te missen, maar het gevoel dat ik met de auto had in de eerste vrije training, was goed. Balanstechnisch zitten we niet te ver van Mercedes en Ferrari, maar we verliezen wel veel tijd op de rechte stukken.”

Verstappen kijkt met vertrouwen uit naar de kwalificatie (zaterdag om 15.00 uur) en de race een dag later om 15.10 uur. “Ik zit altijd goed in mijn vel op dit circuit. Het is natuurlijk altijd beter om veel te rijden, maar ik voelde me in de eerste vrije training vertrouwd met de harde band”, gaf hij te kennen.

“De pace is goed. Het is duidelijk dat het er niet naar uiziet dat we om de pole gaan strijden, maar morgen gaan we het weer proberen. Ik heb tenminste nog twee setjes softbanden, dus dat is positief.”

Geef een reactie