Formule 1 Sportnieuws

Max Verstappen vind Formule 1 minder leuk

F1, Max Verstappen, Formule 1

Verstappen baalt van regelgeving in Formule 1

Max Verstappen baalt ervan dat inhalen in de Formule 1 de laatste jaren veel moeilijker is geworden en verlangt terug naar de periode dat het makkelijker was om een concurrent voorbij te steken. Mede door een aantal ingrijpende regelwijzigingen halveerde het aantal inhaalacties in 2017 bijna in vergelijking met het seizoen ervoor.

Ook dit seizoen blijkt inhalen een zeer lastig karwei voor de coureurs. “Ik vond het in 2016 bijvoorbeeld veel leuker. Je kon elkaar beter volgen en op de een of andere manier gaf het meer voldoening”, zegt de 20-jarige Verstappen maandag in een interview op zijn eigen website. “Sinds 2017 is het een stuk moeilijker en minder leuk om echt tegen elkaar te racen. De remafstand is korter en het is gewoon zo moeilijk om elkaar te volgen. De auto kan ook vreemde bewegingen maken en opeens uitbreken.”

De Red Bull Racing-coureur zorgde dit seizoen al twee keer voor opschudding bij een poging om in te halen. In Bahrein tikte hij wereldkampioen Lewis Hamilton aan en een week geleden kwam het tot een aanvaring met Sebastian Vettel in China.Lees nu ook:  IOC geeft verklaring omtrent Camiel Eurlings

Reageer op dit artikel

Please Login to comment
  Subscribe  
Abonneren op