Mathieu van der Poel wint Milaan-San Remo
Mathieu van der Poel wint Milaan-San Remo

Mathieu van der Poel wint Milaan-San Remo

Van der Poel volgt Kuipers na 38 jaar op als winnaar Milaan-San Remo

Wielrenner Mathieu van der Poel heeft zaterdagmiddag de voorjaarsklassieker Milaan-San Remo gewonnen.

Van der Poel maakte op de laatste klim de Poggio het grote verschil door vlak onder de top weg te rijden bij Filippo Ganna, Wout van Aert en Tadej Pogacar. Het trio zette snel de achtervolging in, maar de Nederlander van Alpecin-Deceuninck bleef weg en kwam met 15 seconden voorsprong op Ganna solo over de streep.

Het werd een historische overwinning voor Van der Poel. Hij is na Arie den Hartog (1965), Jan Raas (1977) en Hennie Kuiper (1985) de vierde Nederlander ooit die ‘La Primavera’ op zijn naam schrijft. Na tweemaal de Ronde van Vlaanderen is het zijn derde overwinning in een zogeheten wielermonument.

Meer sportnieuws via Sport in Nederland

Opzoek naar nog meer sportnieuws via de website van Sport in Nederland? Onze website besteed aan allerlei sporten ontzettend veel aandacht. Van Eredivisie tot aan Keuken Kampioen Divisie voetbal, maar ook Formule 1DartsWielrennenTennisHandbal en vele andere sporten komen bij ons aan bod.

Liever online naar sport kijken? Check dan de voetbal livestream pagina of Watch Live. Ook kan je online Formule 1 kijken.