16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Mathieu van der Poel slaat dubbelslag in de Tour

Mathieu van der Poel slaat dubbelslag in de Tour

Mathieu van der Poel slaat dubbelslag in de Tour

Van der Poel laat zijn spierballen zien op de Mûr-de-Bretagne

Wielrenner Mathieu van der Poel heeft zondagmiddag in de tweede etappe van de Tour de France een dubbelslag geslagen. De 26-jarige renner van Alpecin-Fenix won zondagmiddag niet alleen de etappe naar de top van de Mûr-de-Bretagne, maar greep ook de gele trui.

Bij de eerste passage van de Mûr-de-Bretagne, op 17 kilometer van de finish, sprong Van der Poel al snel weg uit het peloton. De kopman van Alpecin-Fenix sloeg een gaatje en kwam als eerste boven op het 2 kilometer lange klimmetje van de derde categorie, waarmee hij acht bonificatieseconden pakte.

Van der Poel werd kort na de top weer ingerekend, waarna het peloton onder leiding van INEOS Grenadiers naar de Mûr-de-Bretagne reed. Op het slotklimmetje bleek Van der Poel veruit de sterkste.

Gele trui

Van der Poel treedt daarnaast in de voetsporen van zijn vader, Adrie van der Poel. De inmiddels 62-jarige Van der Poel reed één dag in het geel tijdens de Ronde van Frankrijk van 1984.

De andere Nederlanders die ooit het geel droegen waren Joop Zoetemelk (22 dagen), Wout Wagtmans (twaalf dagen), Gerrie Kneteman (acht dagen) en Wim van Est en Gerrit Voorting (vier dagen).

Ook Jelle Nijdam, Jan Raas en Teun van Vliet (drie dagen) en Jan Janssen, Ab Geldermans, Gerben Karstens, Jacques Hanegraaf en Johan van der Velde (twee dagen) hadden meerdere etappes de gele trui om.

Rini Wagtmans, Henk Lubberding en Erik Breukink mochten, net als Mathieu van der Poel voorlopig, één dag in de gele leiderstrui tijden in Frankrijk.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites