Hij wilde het roze en won het roze. Mathieu van der Poel heeft vrijdagmiddag de eerste etappe in de Giro d’Italia weten te winnen.

De 27-jarige renner van Alpecin-Fenix was bergop het sterkste in de eindsprint te sterk voor Biniam Girmay uit Eritrea en de Spanjaard Peio Bilbao Lopez de Armentia. Ook Wilco Kelderman (vijfde) en Bauke Mollema (zevende) lieten zich van voren zien.

Kort na de start gingen de Italianen Mattia Bais en Filippo Tagliani op avontuur. Het duo van Drone Hopper-Androni Giocattoli kreeg alle ruimte van het peloton en bouwde een voorsprong van zo’n twaalf minuten op.

Gedurende de etappe werd het verschil steeds kleiner. Met nog iets meer dan 30 kilometer voor de boeg hadden Bais en Tagliani nog een minuut van hun voorsprong over. Het peloton liet de twee vluchters nog een tijdje spartelen, maar op 13 kilometer van de finish werden ze ingerekend.

In de laatste twee kilometer ging de Duitser Lennard Kämna nog op avontuur, maar op 800 meter werd hij door het peloton ook in de kraag gevat. Van der Poel won daarna de eindsprint.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: