22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Martina en Oldenbeuving dragen Nederlandse vlag

Olympische Spelen Tokio (Foto Needpix)

Olympische Spelen Tokio (Foto Needpix)

Van den Hoogeband maakt vlagendragers bekend

Over drie weken beginnen de Olympische Spelen in Tokio. Atleet Churandy Martina en skateboarder Keet Oldenbeuving zullen de Nederlandse vlag dragen. Chef de mission Pieter van den Hoogenband maakte dit donderdag bekend tijdens de teamoverdracht.

Van den Hoogenband kon twee personen aanwijzen om TeamNL het Olympisch Stadion binnen te leiden, omdat het IOC gendergelijkheid stimuleert. Ieder land heeft daarom voor het eerst in de geschiedenis de kans om de vlag door een man en een vrouw naar binnen te laten dragen. Van den Hoogenband: “Churandy en Keet schuif ik heel graag naar voren als de boegbeelden van onze ploeg. Zij zijn straks het gezicht van TeamNL dat de rest van de wereld toont waar wij voor staan. Een routinier en een rookie samen als inspiratie voor ons team en Nederland.”

Martina noemt het een grote eer dat hij de vlag mag dragen. “Ik kon geen nee zeggen, zeker niet bij mijn laatste Spelen. Mooier dan dit wordt het niet.” Oldenbeuving werd verrast door een telefoontje van Van den Hoogenband toen ze in de tuin op het punt stond om te barbecueën. “Ik wist nauwelijks wat me overkwam. Maar ik had wel door dat het heel bijzonder is. Dat zag ik opnieuw toen ik het aan mijn ouders vertelde. Dit is echt heel speciaal.”

De Olympische Spelen in Tokio beginnen op vrijdag 23 juli en zullen duren tot en met zondag 8 augustus.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites