Van der Mark vervangt Rossi bij MotoGP

Motorsport - Foto: Sport in Nederland

ARAGON – Michael van der Mark zal over twee weken zijn debuut maken in de MotoGP. De Nederlander vervangt bij de Grand Prix van Aragon de geblesseerde Valentino Rossi in de koningsklasse van de motorsport.

Rossi is voorlopig uit de roulatie door een dubbele beenbreuk. De negenvoudig wereldkampioen liep die blessure op bij een ongeluk tijdens een trainingsrit op een crossmotor vlak bij zijn huis in het Italiaanse Tavullia.

Vorige week verliet de 38-jarige Rossi het ziekenhuis. Volgens Yamaha zal ‘The Doctor’ waarschijnlijk niet kunnen racen voor de Grand Prix van Japan op 15 oktober. Dat is de race na de GP in Aragon.

Dat maakt Yamaha, het team van Rossi, maandag bekend. De 24-jarige Van der Mark, die voor de Japanse fabrikant actief is in het WK Superbike, wordt de eerste Nederlander in de MotoGP sinds Jurgen van den Goorbergh in 2005 twee races inviel voor Honda.

“Ik ben blij met de kans om in Aragon voor Yamaha te rijden”, zegt Van der Mark in een eerste reactie. “Ik heb nog nooit op een MotoGP-motor gereden, dus het zal een compleet nieuwe ervaring voor me worden.”

“Ik ben zeer benieuwd hoe het is om op zo’n machine te rijden. Ik besef dat het niet makkelijk zal worden om zonder testsessie direct te beginnen met een officiële trainingssessie. Maar ik ben Yamaha heel dankbaar voor de kans, het zal een heel leerzame ervaring worden.”

Teambaas Lin Jarvis denkt dat Van der Mark “alle capaciteiten en ervaring heeft om het goed te doen. We zullen hem alle steun geven.”

Facebook reacties
Please follow and like us: