Algemeen Schaatsen Alternatieve Elfstedentocht Weissensee Marathonschaatsen Sportnieuws

Marion Hoogveld gaat Alternatieve Elfstedentocht twee keer rijden

Vooraf en tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee gaat Sport in Nederland een aantal deelnemers volgen. Marion Hoogveld (38) jaar uit het Brabantse Tilburg gaat dit jaar de tocht twee keer rijden.

“We vertekken op zaterdag 26 januari naar de Weissensee en we hopen daar zaterdagavond aan te komen. Op zondag en maandag gaan we even het ijs inspecteren en dinsdag 29 januari rijd ik dan de eerste Alternatieve Elfstedentocht, ” aldus Hoogveld.

2x Alternatieve Elfstedentocht

“Ik ken geen vrouw die ooit twee keer de Alternatieve Elfstedentocht gereden heeft. Ik weet wel dat een aantal mannen dit doen maar of een vrouw het al wel eens gedaan heeft dat weet ik niet.” Op vrijdag 1 februari rijd ze de tocht nog een keer. “Dan heb ik twee dagen rust gehad en is het lichaam weer hersteld dus dan zou het moeten kunnen lukken de tocht nog een keer te rijden”.

Hoogveld heeft er net zoals in de voorgaande jaren hard voor getraind. Zo heeft ze ruim 4.000 kilometer gefietst de afgelopen zomer en 1000 kilometer geskeelerd. “Op dit moment is de basisconditie goed en train ik nog drie keer in de week op de Ireen Wüst ijsbaan in Tilburg. Daar rijd ik in een week 250 rondjes en dat is 100 kilometer”

Biddinghuizen

Ook heeft de Brabantse nog extra getraind op de ijsbaan in Biddinghuizen. “Dat is een hele mooie baan en dan heb je ook te maken met de weersomstandigheden die het wat zwaarder maken. Dat zal op de Weissensee ook het geval zijn,” aldus Hoogveld.

Sport in Nederland gaat Marion Hoogveld tijdens de tocht op de Weissensee volgen. Na afloop van haar tochten zal haar verhaal te lezen zijn op deze website.