18 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Marianne van Leeuwen nieuwe voorzitter KNVB

KNVB

KNVB

Van Leeuwen volgt Gudde op bij de KNVB

Marianne van Leeuwen word de nieuwe voorzitter van de KNVB. Van Leeuwen schrijft daarmee direct historie door als eerste vrouw de leiding te krijgen bij de voetbalbond.

Van Leeuwen volgt Eric Gudde op die eind september met pensioen gaat. Gudde (67) heeft er in oktober bijna vier jaar opzitten als directeur betaald voetbal bij de KNVB. Hij was daarvoor algemeen directeur van Feyenoord.

De KNVB is erg blij met van Leeuwen als nieuwe voorzitter. “We hebben volgens ons de beste kandidaat geselecteerd voor deze functie”, reageert Jan Smit, voorzitter van de raad van commissarissen, op de website van de KNVB. “Dat ze een vrouw is, is qua geschiedenis natuurlijk bijzonder, maar het werd hoog tijd, het maakt haar in onze ogen daarom zelfs extra geschikt: het voetbal heeft, in lijn met de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal, én de ontwikkelingen in de maatschappij, behoefte aan meer sterke vrouwen op belangrijke posities. Bovendien heeft Marianne een onafhankelijke blik op de ontwikkelingen van het voetbal vandaag de dag en in de toekomst.”

Ook Michael van Praag is ontzettend blij met de benoeming van Marianne van Leeuwen bij de KNVB.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites