17 september 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Mannen 4×400 verrassen met zilver in Tokio

Mannen 4x400 verrassen met zilver in Tokio

Mannen 4x400 verrassen met zilver in Tokio

Goud voor estafette team op 4×400 meter

Het Nederlands team op de 4×400 meter estafette hebben zaterdag bij de Olympische Spelen in Tokio verrast met een zilveren medaille.

Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard Tony van Diepen en Ramsey Angela liepen achter de Verenigde Staten naar een zilveren plak. Angela wist met een perfecte jump in de laatste 50 meter Botswana nog voorbij te rennen.

De 4×400 meter bij de mannen was het slotonderdeel in het olympisch stadion in Tokio. Met de zeven medailles besluit Nederland het atletiektoernooi als zesde op de medaillespiegel, de hoogste eindklassering ooit.

Geen woorden voor

“Ik heb hier geen woorden voor”, zei Agard, de tweede loper, voor de camera van de NOS. “We hebben met hart en ziel gelopen. Het afgelopen jaar was het bloed, zweet en tranen voor mij. Als je op 1 januari had gezegd dat we zilver zouden pakken op de Spelen, had ik je voor gek verklaard.”

“Ik zei dat we moesten blijven dromen en dit is een droom”, vulde startloper en smaakmaker Bonevacia aan. “Het maakte niet uit op welke trede van het podium we zouden komen te staan. We hebben historie geschreven.”

“We kwamen hier helemaal voorbereid naartoe”, vervolgde Bonevacia. “We hadden goede muziek en een goede vibe. Het voelde alsof je naar een feestje ging. We waren het hele jaar voorbereid om op de 4×400 meter iets te bewijzen. We gingen voor het podium.”

Powered by WP Bannerize

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites