28 maart 2024
Az Fc Groningen

AZ - FC Groningen

AZ heeft moeite tegen tiental FC Groningen

AZ heeft dinsdagavond de eerste gedeelte van het seizoen afgesloten met een magere 1-0 overwinning op FC Groningen. De  Noorderlingen speelde 87 minuten met 10 man.

FC Groningen verdediger Kasanwirjo plantte na 3 minuten en 15 seconden zijn noppen in het been van Dani de Wit en scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurde de verdediger van FC Groningen direct van het veld.

FC Groningen hield vervolgens met tien man lang stand in Alkmaar, maar in de 68e minuut was het alsnog raak voor het dominante AZ. Karlsson kegelde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising en bezorgde de thuisploeg daarmee een perfecte decembermaand, ook al was FC Groningen in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker.