Sportnieuws Wielrennen

Dumoulin en Oomen naar Luik-Bastenaken-Luik

Luik-Bastenaken-Luik

Tom Dumoulin en Sam Oomen verschijnen zondag aan de start bij de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Dat heeft de ploegleiding van Team Sunweb maandag middag bekend gemaakt.

De twee Nederlanders krijgen gezelschap van hun Duitse ploeggenoten Johannes Fröhlinger en Simon Geschke, de Australiërs Chris Hamilton en Michael Matthews en de Amerikaan Chad Haga.

Dumoulin maakte begin januari tijdens de ploegpresentatie al duidelijk dat zijn programma in aanloop naar de Giro d’Italia er nagenoeg hetzelfde uitziet als vorig jaar en dat hij ook mee zou doen aan Luik-Bastenaken-Luik. De Limburger is één van de vier renners waar Sunweb zondag op inzet.

“Ons doel is om Dumoulin, Oomen, Matthews en Geschke naar de finale te rijden, zodat we meerdere mogelijkheden en opties hebben”, aldus Aike Visbeek, ploegleider van Sunweb.

“Enkele aanpassingen in het parcours hebben ervoor gezorgd dat de laatste 80 kilometer zwaarder zijn dan voorheen. Ik reken op meer vluchtpogingen en het is lastiger de race te controleren.”

Op Dumoulin na bestaat de ploeg van Sunweb voor de Waalse Pijl van woensdag uit dezelfde renners die meedoen aan Luik-Bastenaken-Luik. Laurens ten Dam maakt de groep compleet. De routinier (37) rijdt daarna ook de Ronde van Romandië.

 

Geef een reactie