Eredivisie Sportnieuws Voetbal

Louis van Gaal: “Het is voor 90 procent zeker dat ik stop”

Louis van Gaal

Van Gaal wil alleen topland of topclub nog coachen

Louis van Gaal wil op dit moment nog geen punt achter zijn trainersloopbaan zetten. De 66-jarige Van Gaal is al een paar jaar niet meer officieel werkzaam in de voetbalwereld, maar sluit een nieuwe uitdaging niet uit.

“Het is voor 90 procent zeker dat ik stop. Maar ik kan op dit moment nog niet zeggen dat ik met pensioen ben”, zei Van Gaal zondagavond in het televisieprogramma Zomergasten, waarin hij drie uur lang werd geïnterviewd.

Eind april vertelde Van Gaal bij Ziggo Sport nog dat hij een niet te weigeren aanbieding had gekregen. De coach laat nu echter weten dat hij toch niet op dat aanbod is ingegaan. Het is niet bekend om welke club of welk land het gaat.

“Daar ga ik me niet over uitlaten, maar die baan was me op mijn lijf geschreven”, zei Van Gaal zondag. “Als ik alleen op de wereld was, zou ik het gedaan hebben. Maar dat ben ik niet.”

Van Gaal heeft geen officiële functie meer in het voetbal sinds hij in 2016 moest vertrekken als coach van Manchester United. Hij verblijft sindsdien veel in Portugal, waar hij een huis bezit.
Eerder dit jaar liet Van Gaal al weten dat hij alleen op aanbiedingen ingaat als een echte topclub zich meldt of wanneer hij bondscoach kan worden van een groot voetballand.

[sg_popup id=”22890″ event=”inherit”][/sg_popup]

Geef een reactie