[wp_bannerize group=”TOKIO 1″ categories=”255,922,344″]

Fräser moet van Gaal in 2022 gaan opvolgen als bondscoach

Louis van Gaal word volgens de Telegraaf voor 100% zeker de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De 69-jarige van Gaal tekent een contract tot en met het WK voetbal in Qatar.

Van Gaal heeft zijn staf helemaal rond en die zal bestaan uit Danny Blind, Henk Fräser en Frans Hoek. Fraser combineert de rol als assistent met het hoofdtrainerschap van Sparta, waarmee ook al een akkoord is bereikt. De voetbalbond hoopt Fraser onder de vleugels van Van Gaal klaar te stomen tot diens opvolger na het WK van 2022.

Van Gaal mag in Portugal blijven wonen, tekent een contract voor anderhalf jaar en zal Oranje naar het WK van 2022 in Qatar moeten leiden. Als dat lukt, wordt dat toernooi naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste kunstje. Fraser, die voorlopig ook Sparta blijft trainen, moet in de tussentijd klaargestoomd worden voor de opvolging, meldt De Telegraaf.

Van Gaal was al twee keer eerder bondscoach, met wisselend succes. Tijdens zijn eerste ambtstermijn wist hij Oranje niet naar het WK van 2002 te leiden, maar hij revancheerde zich twaalf jaar later met een bronzen medaille tijdens het WK in Brazilië. Van Gaal vertrok in 2016 bij Manchester United en zat sindsdien zonder club, maar was nog niet definitief gestopt met zijn trainerscarrière.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: