Meteen naar de inhoud
Home » Livestream Giro d’Italia 2021

Livestream Giro d’Italia 2021

Kijk hier gratis naar de Giro van 2021

Van 8 tot en met 30 mei kijk je hier via zeer goed werkende livestreams naar de Giro d’Italia van 2021. De streams zijn van zeer goede kwaliteit en bovendien gratis.

Etappeschema

De Giro d’Italia van 2021 gaat op zaterdag 8 mei in Turijn van start met een tijdrit. Op zondag 30 mei zal de Giro eindigen met een tijdrit in Milaan. Het etappeschema en de tv gids kan je via de roze link openen. Zo hoef je dus helemaal niks te missen van de Giro d’Italia van 2021.

Kanshebbers

Er staan in Turijn een tal van toppers aan de start die over drie weken winnaar kunnen zijn  van de  104e editie van de Giro d’Italia. Onder meer voormalig Tour winnaar Egan Bernal behoort tot de kanshebbers. Toch gaat in de wandelgangen het verhaal dat de Colombiaan nog altijd rugklachten heeft dus het valt af te wachten hoe de Giro voor hem zal gaan verlopen.

Maar ook Simon Yates, Hugh Carthy, Mikel Landa, Aleksandr Vlasov, João Almeida, Pello Bilbao, Jai Hindley en Daniel Martin worden door de wieler kenners gezien als renners die de Ronde van Italië zouden kunnen gaan winnen. Het belooft hoe dan ook een hele spannende Giro te gaan worden waar wellicht pas op de laatste dag in Milaan de beslissing zal gaan vallen. Dan staat er nog een tijdrit op het programma over 30 kilometer waar nog veel mogelijk is in het algemeen klassement.

Evenepoel Belgische hoop

De Belgen hopen dat hun landgenoot Remco Evenepoel mee kan gaan doen in de strijd om het podium. De 21-jarige renner uit Aalst kwam vorig jaar in de Ronde van Lombardije zwaar ten val in de afdaling van de Colma di Sormano. Evenepoel miste een scherpe bocht, maakt een salto, en stort tien meter diep het ravijn in. In het Ospedale Sant’Anna in San Fermo della Battaglia stellen de dokters een breuk in het bekken vast, een dubbele breuk van het schaambeen en bloeduitstortingen op de longen.

Na maanden van herstel is Evenepoel terug op de fiets, maar of hij dan in zijn eerste grote ronde mee kan doen om een podiumplaats dat is nog even afwachten. “Er zijn mensen die zeggen dat hij de Giro kan winnen, maar laten we een beetje voorzichtig blijven. Het wordt pas zijn eerste koers van drie weken en hij heeft ook nog nooit een berg boven de 2.000 meter beklommen, we weten niet hoe hij daar gaat presteren”, aldus de Belgische wielerjournalist Joeri De Knop.

Wieler livestreams

Via Cycling Entertainment en Cycling Stream kan je al diverse koersen live en gratis kijken via de livestream. Verder kan je via de livestream van SdwNet op verschillende televisiekanalen sport kijken, maar dan is het wel handig om je adblocker uit te zetten.

Ook via het Russische Stream2watch de Vlaamse Klassiekers zien. Tot slot heeft Bosscast ook zo nu en dan livestreams om wielrennen te kijken. Mocht je ook daar geen succes hebben dan heb je nog de mogelijkheid om via Cyclingfans naar gratis wielrennen te kijken via de livestream. Tot slot kan je ook via LIVE TV nog kijken of er een gratis livestream is om een koers te volgen.

Geef een antwoord