Gratis livestream Giro d’Italia 2019

Op zaterdag 11 mei gaat de Giro d’Italia van start. Via de livestream kan je drie weken gratis kijken naar de Italiaanse ronde.

De 102e Giro d’Italia gaat in Bologna van start met een ploegentijdrit. Tom Dumoulin die de ronde in 2017 won en vorig jaar tweede werd behoort ook dit jaar tot één van de grote topfavorieten.

Ook Adam Yates en Vicenzo Nibali zijn volgens insiders in vorm en zullen proberen een gooi te doen naar de eindzege.

Handige links

Favorieten Giro d’Italia 2019 klik hier

Livestream wielrennen klik hier

Livestream

De eerste week van de Giro d’Italia is nog vrij rustig. In de tweede en derde week staan de grote bergetappes op het programma. Via de gratis livestream hoef je niks van de eerste grote ronde van dit jaar missen.

Klik op onderstaande link om naar de livestream pagina voor het wielrennen te gaan. Alle etappes kun je daar gratis en voor niets kijken.

Dumoulin

Tom Dumoulin won de Giro in 2017. Hij eindigde in 2018 als tweede in het eindklassement. Opvallend genoeg gaat hij in 2019 weer van start in de Giro. Door velen werd verwacht dat hij zich in 2019 volledig op de Tour de France zou focussen. Om diverse redenen heeft hij er toch voor gekozen om de Giro 2019 te rijden. Het parcours van de Giro 2019 bevalt hem bijvoorbeeld beter dan dat van de Tour 2019. Ook heeft Dumoulin aangegeven dat hij in de Giro 2017, waarin hij de eindzege pakte, een grote liefde heeft opgedaan voor de sfeer in deze Italiaanse rittenkoers. ‘Ik ben verliefd geworden op deze ronde.’ Dat is voor hem een belangrijke reden om de Giro in 2018 niet over te willen slaan. Mede vanwege het parcours en het deelnemersveld denkt Dumoulin dat hij ook een grotere kans heeft op de eindzege in de Giro 2019, dan in de Tour 2019. Dumoulin moet dus zeker gerekend worden tot de favorieten voor de eindzege in deze Giro.