Lisette de Ruiter Theunissen

Lisette de Ruiter-Theunissen houdt van de Weissensee

Lisette de Ruiter-Theunissen gaat komende winter voor de vierde keer meedoen aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Vijf jaar geleden had ze nog een hekel aan een winteroord maar nu kan ze niet meer zonder de Weissensee.

KLIK HIER voor het programma op de Weissensee

Weissensee

Sport in Nederland gaat Lisette in januari volgen als ze op de Weissensee in actie komt. Een enthousiaste Lisette laat weten er zin in te hebben. “Vijf jaar geleden ben ik voor het eerst mee geweest met mijn man naar de Weissensee. Ik had helemaal niks met de winter en zei dat ik één keer mee zou gaan voor hem en dat hij daarna gewoon weer alleen heen kon gaan.”

Eenmaal aangekomen op de Weissensee veranderde alles voor de 49-jarige inwoonster van het Brabantse Cuijk. “Toen ik er eenmaal was toen was ik verkocht.” Plots was Lisette geen hater maar een liefhebber.”Het jaar erop heb ik direct meegedaan. Ik ben niet verder gekomen dan 70 kilometer maar het was fantastisch,” zegt ze enthousiast. “Ik heb er uren over gedaan en elke ronde ben ik wel drie keer onderuit gegaan.”

Lisette de Ruiter-Theunissen

Trainen op techniek

Na haar eerste deelname is Lisette schaatslessen gaan nemen.”Ik heb door de training de techniek beter onder de knie gekregen. In het tweede jaar ging het al veel beter en vorig jaar helemaal. Toen heb ik 150 kilometer gereden.” Komende winter hoopt Lisette minimaal weer 150 kilometer te gaan rijden. “Ik ben erg tevreden als ik weer de 150 kilometer haal. Maar misschien haal ik dit jaar wel de 175 kilometer en het jaar er op wel de 200 kilometer,” aldus een enthousiaste schaatsster.

Ondernemer en voorzitter

Naast het schaatsen heeft Lisette het ontzettend druk. “Ik heb een eigen bedrijf en daar heb ik het ontzettend druk mee om voor andere bedrijven inkomsten te genereren”. Ook is ze sinds 2018 voorzitter van het marathon team van de snelle ijzers. Sport in Nederland zal op de Weissensee ook het team van Wbb Dakkapellen / Greenwood volgen tijdens de wedstrijden.

Laat een antwoord achter