Hockey Sportnieuws

Lisanne de Lange niet naar HWL

Spread the love

AUCKLAND – Lisanne de Lange, die maandag nog werd opgeroepen als vervanger van Eva de Goede in de Nederlandse selectie, zal toch niet meedoen aan de finale van de Hockey World League (HWL). De 23-jarige middenvelder heeft mogelijk een afwijking aan haar hart.

Maria Verschoor is woensdagavond, anderhalve dag voor de start van het toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland, door bondscoach Alyson Annan opgeroepen als vervanger van De Lange.

Volgens hockeybond KNHB werd twee weken geleden bij een reguliere medische keuring ontdekt dat er een kans is dat De Lange een afwijking aan haar hart heeft. Een cardioloog adviseerde vervolgens vorige week dat de speelster van Laren een extra CT-scan zou moeten ondergaan.

“Omdat wij vanzelfsprekend geen enkel risico nemen met de gezondheid van onze speelsters en spelers, heeft Lisanne na aankomst in Auckland direct de geadviseerde CT-scan ondergaan”, zegt Arno den Hartog, technisch directeur van de KNHB, donderdag.

“Uit deze scan blijkt helaas, en tegen onze verwachting in, dat meer aanvullend onderzoek noodzakelijk is, waarbij het tegelijkertijd nog altijd niet zeker is of er ook daadwerkelijk sprake van een probleem is. Om elke vorm van risico uit te sluiten, heeft de KNHB vervolgens besloten het zekere voor het onzekere te nemen en Lisanne terug te trekken uit de toernooiselectie van de HWL Final.”

“De teamarts van het Nederlands elftal begeleidt haar nu in Auckland. Wij zijn ons ervan bewust dat dit vooral voor Lisanne heel vervelend is, maar zijn er tegelijkertijd ook van overtuigd dat we op deze manier de juiste beslissing nemen.”