Eredivisie Sportnieuws Voetbal

Ajax wil verdediger Lisandro Magallan snel contracteren

Ajax, Eredivisie, Jupiler LeagueAjax wil komst Magallan snel afronden

Ajax maakt haast met de komst van de Argentijnse verdediger Lisandro Magallan. Dat meldt De Telegraaf zaterdagochtend. Ajax wil nadat Boca in de Copa Libertadores tegen Allianz Lima het seizoen besluit, zakendoen over de centrale verdediger. Volgens Argentijnse media volstaat een transfersom van 8,5 miljoen euro plus enkele bonussen om Magallan los te weken bij zijn club. Desondanks heeft directeur spelersbeleid Marc Overmars een plan B mocht Boca tegenstribbelen.

Plan B is de Paraguayaan Fabian Balbuena van het Braziliaanse Corinthians. De 26-jarige verdediger kost ‘slechts’ zes miljoen euro, weet de ochtendkrant. Een nadeel is dat hij in augustus 27 jaar wordt en daardoor minder restwaarde heeft dan de jongere Magallan. Daarnaast verdient hij bij Corinthians naar verluidt twee miljoen euro netto per seizoen.

Overmars richt zijn pijlen daarom aan het einde van komende week nog één keer op Magallan. De Argentijn, die uitkwam voor Argentinië onder 20 en het Olympisch elftal, werd verkozen in het Zuid-Amerikaans elftal van het jaar en is bij landskampioen Boca Juniors een zekerheid. Overmars denkt dat Magallan met Matthijs de Ligt een ijzersterk verdedigingsduo kan vormen.

 

Geef een reactie