16 september 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Lionel Messi keert niet terug bij FC Barcelona

Lionel Messi

Lionel Messi

Messi na 21 jaar weg bij FC Barcelona

Lionel Messi vertrekt bij FC Barcelona. De Catalaanse club van trainer Ronald Koeman heeft het nieuws donderdagavond wereldkundig gemaakt.

De bevestiging van Barcelona markeert het einde van een historisch tijdperk: Messi speelde 21 jaar bij de Catalaanse grootmacht, werd er zes keer de beste voetballer ter wereld en won alle prijzen die er te winnen vielen.

Barcelona en Messi leken akkoord te zijn over een nieuwe verbintenis, maar de club is niet bij machte om aan de riante salariseisen van de Argentijn te voldoen. „Ondanks dat er overeenstemming is bereikt met de intentie om een nieuw contract te ondertekenen, kan dit vanwege structurele economische belemmeringen niet worden geformaliseerd”, zo schrijft Barcelona.

‘Beide partijen betreuren het ten zeerste dat de wensen van zowel de spelers als de club uiteindelijk niet kunnen worden vervuld’, meldt Barcelona. ‘Barça wil de speler van harte bedanken voor zijn bijdrage en wenst hem het beste in zijn persoonlijke en professionele leven.’

Messi scoorde 672 keer in 778 wedstrijden voor Barcelona. Zijn vertrek is een ongekende klap voor Ronald Koeman, die graag met Messi was blijven werken.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites