Lewis Hamilton verlengt contract bij Mercedes

Hamilton ook in 2021 te bewonderen in Mecedes

Formule 1 wereldkampioen Lewis Hamilton rijd ook in 2021 voor het team van Mercedes. De 36-jarige Brit heeft zijn contract met één seizoen verlengt. Hamilton en Mercedes waren al maanden met elkaar in gesprek maar wisten maar niet tot een akkoord te komen. Uiteindelijk is de zevenvoudig wereldkampioen akkoord gegaan met het aanbod van de Duitse renstal.

De 36-jarige Brit werd in dienst van Mercedes zes keer wereldkampioen en veroverde 74 Grand Prix-zeges voor de renstal. Hamilton is sinds 2013 coureur van Mercedes. Vanaf zijn debuut in 2007 kwam hij tot die tijd uit voor McLaren. Hamilton boekte afgelopen seizoen zijn 95e GP-zege in totaal. Daarmee passeerde hij Michael Schumacher, die het record in handen had met 91 zeges. Beide mannen hebben zeven wereldtitels veroverd.

„Ik kijk uit naar mijn negende seizoen met Mercedes”, zei Hamilton. „We hebben samen ongelooflijke dingen bereikt. We willen dat succes uitbouwen en kijken constant waar we kunnen verbeteren, zowel op als naast de baan.” Zo heeft Hamilton zich opgeworpen als voorvechter voor meer diversiteit in de autosport. „Ik ga daarmee door, voor de toekomstige generaties. Ik ben dankbaar dat Mercedes me daarin volledig steunt.” Hamilton en Mercedes presenteren later dit jaar een foundation die zich gaat inzetten voor diversiteit en inclusiviteit in de sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *